Punane rukkilinnase jahu

Punast rukkilinnase jahu kasutatakse põhiliselt tumedate rukkileibade ja kuklite valmistamisel. Annab tootele tumepruuni värvi, värkuse, hea maitse ja mõnusa aroomi. Lisaks parandab toote mahtu, kooriku värvust ning säilivusaega. 

Doseerimine: kuni 6 % jahu kogusest.

Kasutus: kõige parema tulemuse saab segades kuuma veega temp 92 - 95˚C juures. Võib lisada otse taignasse või keetu.

Omadused

  • Värv: pruun 
  • Lõpptoode: jahu
  • Aroom ja maitse: meeldiv rukkileivale omane lõhn ja magus maitse.
  • Tooraine: Rukis ja vesi
 Füüsikalis-keemilised näitajad
  • Värv(EBC): 150– 220
  • Niiskus(%): 4,0 - 7,0
  • Ekstraktiivsus(%): 49 – 60
  • Ph (10%): 3,8 - 4,4
Mikrobioloogilised andmed (number/g)
  • Bakterite üldarv: <100 000
  • Pärm: <100
  • Hallitused: <100

Pakendamine

  • 25 kg paberkott
  • 750 kg big bag

Ladustamine

  • Õhuniiskus kuni 75%
  • Temperatuur kuni 30˚C